15-19.04.2024
Zupy:
Poniedziałek: Zupa pieczarkowa ze świderkami
Wtorek: Krem z białych warzyw z grzankami ziołowymi
Środa: Zupa ogórkowa z ryżem
Czwartek: Domowy krupnik z ziemniakami
Piątek: Zupa koperkowa z ryżem
Drugie danie (do wyboru):
Tradycyjny kotlet schabowy
Dewolaj z masełkiem ziołowym
Pieczeń ze schabu w sosie kurkowym
Szaszłyk drobiowo-warzywny
Udko z kurczaka faszerowane ryżem i pieczarkami
Łazanki z kapustą i kiełbasą
Ryba duszona z pomidorkami koktajlowymi
Makaron po bolońsku
Sałatka grecka
Danie wegetariańskie: Camembert panierowany
Pierogi z mięsem
Pierogi ruskie
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi ze szpinakiem i serem feta
Naleśniki z twarogiem na słodko
Wtorek: Krem z białych warzyw z grzankami ziołowymi
Środa: Zupa ogórkowa z ryżem
Czwartek: Domowy krupnik z ziemniakami
Piątek: Zupa koperkowa z ryżem
Drugie danie (do wyboru):
Tradycyjny kotlet schabowy
Dewolaj z masełkiem ziołowym
Pieczeń ze schabu w sosie kurkowym
Szaszłyk drobiowo-warzywny
Udko z kurczaka faszerowane ryżem i pieczarkami
Łazanki z kapustą i kiełbasą
Ryba duszona z pomidorkami koktajlowymi
Makaron po bolońsku
Sałatka grecka
Danie wegetariańskie: Camembert panierowany
Pierogi z mięsem
Pierogi ruskie
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi ze szpinakiem i serem feta
Naleśniki z twarogiem na słodko
Do dań mięsnych, ryby i dania wegetariańskiego – ziemniaki, ryż, frytki lub talarki oraz surówka do wyboru.