04.-08.09
Zupy:
Poniedziałek: Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami
Wtorek: Zupa kalafiorowa ze świderkami
Środa: Zupa grysikowa z włoszczyzną
Czwartek: Zupa grochowa z ziemniakami
Piątek: Zupa ziemniaczana z kładzionymi kluseczkami
Tradycyjny kotlet schabowy
Dewolaj z masełkiem ziołowym
Pieczeń z karczku w sosie myśliwskim
Filet duszony na sosie szpinakowym
Kotlet drobiowy po hawajsku z ananasem i żółtym serem
Duszonki z kiełbasą i boczkiem
Ryba duszona pod pierzynką chrzanową

Makaron penne z kurczakiem, suszonym pomidorem i szpinakiem
Sałatka brokułowa z fetą, pomidorem jajkiem i sosem czosnkowym
Danie wegetariańskie: Camembert panierowany
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Pierogi z mięsem
Pierogi ruskie
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi ze szpinakiem i serem feta
Naleśniki z twarogiem na słodko





Drugie danie (do wyboru):

















Do dań mięsnych, ryby i dania wegetariańskiego – ziemniaki, ryż, frytki lub talarki oraz surówka do wyboru.